روابط عمومی هنر ارتباط

روابط عمومی به مثابه پلی است میان یک سازمان و مخاطبان آن

روابط عمومی هنر ارتباط

روابط عمومی به مثابه پلی است میان یک سازمان و مخاطبان آن

روابط عمومی به مثابه پلی است میان یک سازمان و مخاطبان آن.
به بیان ساده تر روابط عمومی در حکم دم و بازدم سازمان به ایفای نقش میپردازد.
روابط عمومی مجموعه‌ای از اقدامات و کوششهای حساب‌شده‌ای است که هر سازمان برای برقراری ارتباط موثر و هدفمند با گروه‌هایی که با سازمان در ارتباطند انجام می‌دهد.روابط عمومی کار روبه‌رو شدن یک سازمان یا موسسه را با مخاطبانش از طریق پرداختن به موضوعات و مطالب و اخباری انجام می‌دهد که به منافع مشترکشان مربوط است. سخنرانی در کنفرانس‌ها، کار با رسانه‌ها، ارتباطات بحران، اشتغال به امور اجتماعی از طریق رسانه‌ها و ارتباط با کارکنان در زمره وظایف این حرفه‌است. فعالیت روابط عمومی چندان مستقیم و ملموس نیست و همین فرق آن با تبلیغات است. کار روابط عمومی می‌تواند برای ساختن روابط تفاهم‌آمیز با کارکنان، مشتریان، سرمایه‌گذاران، رأی‌دهندگان و عموم مردم به کاررود.
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
۰۶ ارديبهشت ۹۲ ، ۱۳:۱۱

مدیریت زمان در روابط عمومی

مقدمه :

    « زمان » در زندگی بشری فوق العاده بااهمیت است ونباید وقت و زمان را بیهوده تلف نمود،زیرا این گوهرگرانبها از دست رفتنی است وهرگز قابل تکرارنیست واگر رویدادهای نظیر آن ادامه یابد ،فقط مشابه حالتی است که درگذشته اتفاق افتاده وهرگز زمان گذشته برنخواهد گشت .انسان ها برای گذشت زمان ، ممکن است عکس العمل های متفاوتی را از خود نشان دهند .مثلاً برخی افراد می گویند چون می گذرد غمی نیست ،عده ای دیگر تأسف برگذشته ها می خورندوبعضی  دیگر از گذشت زمان  عبرت می گیرند وسعی می کنند از زمان های باقیمانده به نحو احسن استفاده کنند وبه اصطلاح رایج، بر «زمان» ،مدیریت دارند. 

 

تعریف زمان از نظر دانشنامه ویکی پدیا :

    دو دیدگاه گوناگون در تعریف زمان وجود دارد دیدگاه نخست بیان می‌کند که زمان قسمتی از ساختارهای اساسی جهان است، بعدی است که اتفاقات پشت سر هم در آن رخ می‌دهند. همچنین این دیدگاه بیان می‌کند که زمان قابل اندازه گیری است. این یک نوع دیدگاه واقع گرایانه‌است که آیزاک نیوتن بیان می‌کند و از این رو گاهی با نام زمان نیوتونی شناخته می‌شود.

در مقابل، دیدگاه دیگری چنین بیان می‌کند که زمان قسمتی از ساختارهای ذهنی انسان است (همراه فضا و عدد) آن چنان که ما در ذهن خود رشته‌ٔ رویدادها را دنبال می‌کنیم همچنین در ذهن خود برای طول آن اتفاقات کمیت‌هایی را از قبیل ثانیه و دقیقه تعریف می‌کنیم.

تعریف دوم به هیچ هویت مستقلی برای زمان اشاره نمی‌کند که اتفاقات درون آن رخ دهد. این دیدگاه حاصل کار گات فراید لایب نیتز و امانوئل کانت می‌باشد که زمان را قابل اندازه‌گیری نمی‌داند و می‌گوید تمام اندازه‌ها در سیستم ذهنی بشر رخ می‌دهد.

به طور کلی در فیزیک زمان و فضا به عنوان کمیت‌های بنیادی به‌شمار می‌آیند و امکان بیان تعریفی دقیق برای آن‌ها در غالب دیگر کمیت‌ها نیست به این خاطر که بقیه کمیت‌ها هم‌چون سرعت، نیرو و انرژی همگی به وسیله این دو کمیت تعریف شده‌اند.

داود بن محمود قیصری، در سده هشتم هجری و در رساله «معمای زمان» می‌نویسد که «زمان نه آغازی دارد و نه پایانی. زمان، قابل تقسیم نیست و آنچه که ما آنرا بخش می‌کنیم تنها در پندار ماست.»

برخی از مفاهیم وپارامترهای زمان در زندگی بشری :

   وجود ساعت ها درادوار مختلف برخی اصطلاحات را درزندگی رایج کرده ونظم خاصی را درامور مختلف پدید آورده است،به طوری که اگر این مفاهیم ودقت نظر وقابلیت تعمیم به نقاط مختلف دنیا امکان نداشت ،این همه نظم نوین پدیدار نمی گشت واین مفاهیم چیزی نیست که بشر به دست آورده باشد ،بلکه همه این ها برگرفته از نظم حاکم برجهان هستی ،گردش شب و روز وگذشت سال است که به طور کامل خداوند توانا درمجموعه ی خلقت متجلی ساخته است .

اصطلاحات رایج «زمان» در دوران معاصر :

  1 پیکوثانیه: یک تریلینیوم ثانیه است که کوچکترین واحد زمانی است که بشر تا به حال موفق به اندازه‌گیری آن شده است.
 1 نانو ثانیه: یک بیلیونیم ثانیه است. مثالی برای اندازه‌گیری آن تقریبا برابر است با زمانی که یک رایانه خانگی از برنامه‌ای خارج می‌شود.
1 میکرو ثانیه: برابر با یک میلیونیم ثانیه است.
 1 میلی ثانیه: یک هزارم ثانیه است
 1 سنتی ثانیه: یک صدم ثانیه است
 1 دسی ثانیه: یک دهم ثانیه
 1 ثانیه
60 ثانیه: یک دقیقه است
 60 دقیقه: یک ساعت است (حدود ساعتی که یک شاگرد می‌تواند سر کلاس درس بنشیند)
 24  ساعت: یک روز
 7 روز: یک هفته
 365 روز: یک سال. زمانی که طول می‌کشد تا زمین یک دور به دور خورشید بچرخد.
 10 سال: یک دهه

ارزش زمان در روابط عمومی :

   اهمیت زمان،مربوط به کل زندگی بشری است، اما به نظر می رسد درمدیریت ها ،مشاغل وعلوم مختلف از  اهمیت مضاعفی برخوردارباشد . روابط عمومی به عنوان یک حرفه ی حساس وظریف،علاوه بر انجام امور مربوط به واحد خود،کل مجموعه ودستگاه دولتی وخصوصی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد وبه همین علت عامل «زمان» در روابط عمومی نقش بسیار تعیین کننده ای دارد وشاید ارزش واعتبار آن در روابط عمومی شاخص تر از مشاغل دیگر باشد.

   یک مدیر روابط عمومی ،باید به اقتضای زمان و اوضاع واحوال برنامه ریزی کند و براساس آن عمل نماید تا بتواند از عهده ی نقش خود درانجام امور برآید .روابط عمومی باید هوشمندانه از وقت استفاده کند ،تدارک یک مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی برای مدیر ،انعکاس به موقع یک خبر وگزارش عملکرد می تواند بسیاری از شایعات وکج اندیشی ها را درمورد یک اداره وسازمان از بین ببرد.به هنگام انتقال نظرات ارباب رجوع ،نباید وقت تلفی شود وبایستی روابط عمومی به موقع به وظیفه خود عمل نماید، تا درهمان شرائط وموقعیت ،هم مدیر دستگاه از وضعیت مخاطبان باخبر گردد وهم ارباب رجوع وکارکنان در لحظاتی که نیازمند کسب خبر وپاسخ لازم باشند، از وضعیت اقدامات اصلاحی و نظرات مدیر باخبر شوند .روابط عمومی باید با سرعت ودقت لازم به انتقادات وابهامات موجود رسیدگی کند ودرصدد رفع عیوب ویا پاسخ لازم برای ابهامات باشد تا خللی در روابط بین سارمان ،جامعه ومخاطبان به وجود نیاید .مدیر روابط عمومی درقرن بیست ویکم باید برزمان مدیریت کند و دربرنامه ریزی به منظور برگزاری همایش ،جشنواره ها ،سمینارها وجلسات ،قبل از هراقدامی بایستی تقسیم کار کند ونیروهای کمکی برای اجرای هربخش از برنامه دراختیار داشته باشد، سپس درچندین موقعیت، قبل وحین اجرا به بررسی سیستم صوتی ،وسائل عکاسی وفیلمبرداری بنر،پلاکارد،دیتا پروژکتور، وسایر موارد لازم برای برگزاری یک جلسه بپردازد که درزمان اجرای برنامه مشکلی به وجود نیاید.روابط عمومی باید درمراسم ومناسبت های خاص،به موقع ومتناسب با رویداد اقدام نماید.درنظرسنجی ها ،تنظیم برنامه ،دریافت گزارش از واحدها وجمع بندی درقالب گزارش ماهانه ،فصلی وسالانه نیز نقش یک روابط عمومی ،بسیار حائز اهمیت است وحتی ثانیه ها نیز درموفقیت یا عدم موفقیت روابط عمومی وکل دستگاه مؤثرند . 

نتیجه:

    «زمان»،گوهری گرانبهاست که باید قدرآن را شناخت ،اما چون از دست برود ،بایستی مایه ی عبرت وپند شود ، نه به وسیله ای برای تأسف واندوه انسان مبدّل گردد .ارزش زمان برای همه ی  امور زندگی است ودرزندگی شخصی واجتماعی، باید قدرلحظه لحظه های زمان را دانست ،زیرا تباه کردن زمان ،مایه ی زیان دیدن وبازماندن از موفقیت هاست وشاید لحظه ای فرابرسد که دیگر توان انجام فعالیتهایی که درگذشته داشته ایم از دست برود ،لذا نباید دل خوش کرد که بگذار بگذرد ودرآینده جبران می شود،چون هیچ کسی از آینده خبری ندارد وشاید پرونده ی زندگی دنیایی ما بسته شود و قبل از آنکه  اندوخته ای نیک داشته باشیم وبرای زندگی دنیا وآخرت خود کاری کرده باشیم، فرصت هایمان از دست برود .یک مدیر  روابط عمومی باید ارزش زمان را بداند وبه موقع درانجام وظائف خود تلاش نماید و این را بداند که اگر برنامه های روابط عمومی، مبتنی برمدیریت زمان نباشد،فرصت ها وموقعیت های مناسب کاری از بین می رود و زیان ناشی از این  ضعف بزرگ، برکل مجموعه وسازمان سایه خواهد افکند . 

 

منابع :

۱-مقاله مدیریت درقرن۲۱-علی غلامیان - روابط عمومی درقرن۲۱ http://ravabetmodern.blogfa.com/  

۲- مقاله چطور زمان معین شد؟ -همشهری آنلاین - http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=33963

۳--ویکی پدیا -تعریف زمان http://fa.wikipedia.org/

۴-مقاله سمانه جعفری http://mehre84.parsiblog.com /

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۲/۰۶
یاشار

ارسال نظر

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.